På Moonraker

Energi:

Till uppskjutningen kommer vi ha bränsle, alltså bensin. Vi kommer att använda solenergi till resten av förbrukningen de närmsta 6000 åren. Vi ska ha solpaneler på rymdraketens yttre väggar som kommer att ta emot solenergi som vi sedan kommer att lagra i stora batterier. Solenergin kommer sedan att sparas i stora batterier som allt på skeppet ska få sin energi ifrån.

Död:

När en människa dör kremeras kroppen och sprids i jorden och blir gödning. När plantor dör blir de också gödning. Det är en bra gödning för växter. om det blir mycket aska från människorna kommer vi hälla det i en kompost som kommer vara väl utblandad med annat kompost avfall.

Människo- och djuravfall:

Detta kommer då bli gödsel till växterna.

Genetiskvariation:

För att slippa inavel på skeppet (att alla på skeppet blir i släkt med varandra), så kommer vi ha spermabankar. Eftersom om vi låter människorna att befruktas på naturlig väg kommer alla på skeppet att slutligen bli i släkt med varandra. Om detta händer kan deras barn bli missbildade. Kvinnorna kommer då befruktas vi spermabankar. eftersom spermabankerna inte kan räcka till 6000 år, så kommer vi ta med till 15 generationer. Sedan dessa 15 generationer kommer att få ge spermier till nästa 15 generationer osv.

Språk:

Alla på skeppet ska prata flytande engelska, för att alla ska kunna kommunisera med varandra och så att det inte blir några språkmissförstånd.

Religion:

Alla på skeppet ska vara kristna för att minska bråk med olika högtider, traditioner och troende.

Sömn:

Vi kommer att ha sovkabiner som alla ska sova i. De kan packas undan när de inte behövs in i väggarna.

Syre och vatten:

Det kommer finnas en vatten källa (det kommer vara en bassäng som kommer att vara som en konstgjord sjö).  Det vi har tänkt är att det ska vara som ett eget ekosystem. I växthuset är det viktigt att ha en varm temperatur ”året om”. När det konstgjorda solljuset når växterna genom fotosyntesen bildas syre så att alla djur kan andas. I vattnet ska det  finnas fiskar och alger som producerar syre till fiskarna. Högst upp på våningen ska det finnas en stor ”lampa” som ska föreställa solen. Den ska drivas av den riktiga solen. Solen ska då värma vattnet så att det  kan bildas ånga. När ångan stiger kyls den av och det regnar på växterna. De får då i sig mineraler och vatten, och med hjälp av solljuset bildar de fotosyntesen. De bildar då syre åt djuren, och åt oss människor.

Mat:

Växterna som vi odlar kommer vi att äta. Frukter och grönsaker; Blåbär,    avokado,  äpple,  banan, apelsin, grapefrukt, citron, granatäpple Tranbär, nypon, spenat, broccoli, baljväxter, blomkål. Så att vi får i oss vitaminer, antioxidanter osv. Vi kommer också odla potatis, ris, olika sorters korn; vete, majs, råg, korn, havre, rågvete. Vi kommer att ha djur; kor , får, hönor och grisar som vi kommer att äta för att få i oss proteiner.

Rymdskrot:

En laser kommer sitta på utsidan av rymdskeppet. När den känner av rymdskrot påväg mot skeppet, skjuter den en laserstråle på skrotet och gör skrotet till mikroskopiska bitar som inte skadar rymdskeppet.

Gravitation:

Vi människor kan inte leva länge utan gravitation. Så därför ska vi bygga rymdskeppet så att den kan rotera runt sin egen axel. Så kan man genom centrifugalkraften skapa en gravitation som verkar i riktningen ”utåt” alltså från rotationscentrum.

DNA:

Vi kommer använda fingeravtryck vid  t.ex  mathämtning, klädhämtning, sovkapslarna osv. Så att  man inte kan blanda ihop varandras saker och skapar förvirring. Det ska också göra så att människorna på skeppet inte fuskar med att ta t.ex mer mat än alla andra, eller får fel mat om man är allergisk mot nötter eller på något sätt att maten blandas ihop och den personen får i sig den maten med nötter. Det är inte bra. Eller värre den förvirrande situationen kan skapa kaos, vem vet.

För att det inte ska hända, använder vi fingeravtryck för att lösa det problemet.

Lämna en kommentar